Postări populare

duminică, 15 iunie 2014

Tablouri Biblice(Versuri de Abecedar) - Adam și Eva de Tudor Arghezi


6 comentarii:

  1. Poezia lui Tudor Arghezi ,"Adam și Eva", ilustrează modul în care primii oameni au fost creați, mod prin care autorul dă de-înțeles că totul a fost o joacă: Dumnezeu se plictisea singur și și-a dorit copii. Prima dilemă în crearea lor a fost materialul, care s-a dovedit a fi noroiul "...Cu praf și nițeluș scuipat; /Ca să încerce dacă un altoi/ Se De stea putea să prindă pe noroi ..." . În descrierea lui Adam se observă originalitatea lui Arghezi prin limbaj ,cu caracter ludic, pentru a putea fi ușor înțeles de copii. Din caracterizarea morală reiese că Adam era "trândav"
    , "nărăvaș" , "somnoros" și "zbanghiu", iar cea fizică "/...Nu-i vorbă, nici-o poză nu ne-nvață/ Cum ar fi fost omul dintâi la față./ ..." .
    Eva a fost creată , cum spune și Vechiul Testament, din coasta lui Adam.
    Ca și o concluzie a poezie, Arghezi pune întrebarea retorică cititorului ".../Mai poți căsca de lene, iarăș, /Când ai o soră și-un tovarăș?/..." .
    Astfel, poezia abordează tema joc și joacă deoarece autorul prezintă crearea primilor oameni cu un limbaj cu caracter ludic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de aceeasi parere cu Vladut avand in vedere ca poezia are ca sursa de inspirare Vechiul Testament.Tudor Arghezi contureaza o viziune personala asupra aspiratiei umanitatii, asupra existentei primilor oameni pe pamant.Adam si Eva.Urmarind ideile si coordonatele biblice, autorul realizeaza astfel un univers diferit, marcat de puternice accente ludice

      Ștergere
    2. Sunt de aceeasi parere cu Vladut avand in vedere ca poezia are ca sursa de inspirare Vechiul Testament.Tudor Arghezi contureaza o viziune personala asupra aspiratiei umanitatii, asupra existentei primilor oameni pe pamant.Adam si Eva.Urmarind ideile si coordonatele biblice, autorul realizeaza astfel un univers diferit, marcat de puternice accente ludice

      Ștergere
    3. Sunt de aceeasi parere cu Vladut avand in vedere ca poezia are ca sursa de inspirare Vechiul Testament.Tudor Arghezi contureaza o viziune personala asupra aspiratiei umanitatii, asupra existentei primilor oameni pe pamant.Adam si Eva.Urmarind ideile si coordonatele biblice, autorul realizeaza astfel un univers diferit, marcat de puternice accente ludice

      Ștergere
  2. Motivul crearii omului, motiv prezentat in poezie, este lipsit de profunzimea tainei.Arghezi isi imagineaza scopul acestei lucrari a divinitatii ca eliberarea de oapasatoare monotonie a singuratatii: „urandu-i-se singur in stihii,/a vrut si Dumnezeu sa aiba-n cer copii”. Ofensat, autorul mentioneaza ca omul ar fii putut fi creat din „borangic, argint sau promoroaca,”, insa el a fost creat din „praf si nitelus scuipat”, acesta fiind si motivul pentru care Adam a iesit „trandav si naravas”. Autorul sugereaza aceasta imperfectiune a omului. Adevarul biblic revelat nu este luat in seama de autor, el prezentandu-si propria viziune asupra facerii,netinand cont de adancimea faptei si de sacralitatea infaptuirii. „Aluatul gresit” reprezinta o exprimare aproape apofatica, poetul se foloseste de aceasta,aflandu-se in imposibilitatea unei explicarii a imperfectiunii. Experienta monahalaa lui Tudor Arghezi a fost o importanta resursa si punct de plecare in abordarea temelor religioase. Poezia „Adam si Eva” ascunde o ipostaza a neintelesului, prin „jocul crearii”.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau să-i mulțumesc foarte mult DR Dawn acuna pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut divorțul din cauza micii neînțelegeri în care am avut-o În ultimele luni, nu mi-am dorit niciodată asta. pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o asociere în comun și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietena mea mi-a povestit despre DR DAWN ACUNA și despre cum a ajutat-o ​​cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să-și completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce am contactat-o. , mi s-a spus ce sa fac si cand urma sa incep sa vad rezultatul, am facut cum mi-a spus DR DAWN ACUNA si dupa cateva zile m-a sunat sotul meu si a inceput sa-si ceara scuze si totul a fost un vis pentru mine si traim cu totii. din nou fericiți împreună datorită DR DAWN ACUNA. Contactați-o astăzi ajutor prin.
    *Dacă vrei liniște în casa ta.
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
    *Dacă vrei o căsnicie frumoasă.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei o vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să vă îndepliniți dorințele.
    Si etc,
    Scrie-i Whatsapp: {+2348032246310}
    E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

    RăspundețiȘtergere