Postări populare

vineri, 30 mai 2014

"Alchimistul" de Paulo Coelho


23 de comentarii:

  1. Opera „Alchimistul” dezvoltă tema „Aventură, călătorie” deoarece, prin intermediul ei, Paulo Coelho prezintă călătoria lui Santiago in căutarea Legendei Personale, din locul natal până la Piramide, unde speră sa găsească o comoară. La început, Legenda Personală i se arată lui Santiago printr-un vis și, fiind un adevărat aventurier, lasă totul în urmă pentru a pleca în căutarea ei.
    Santiago începe să regrete alegerea când ajunge în Africa și este jefuit. Începe să muncească într-un magazin de cristale pentru o perioadă. Când această perioadă se termină, el este din nou motivat să plece în căutarea comorii.
    Când ajunge în oaza din Egipt, o întânlește pe Fatima, de care se îndrăgostește nebunește. El decide să rămână cu ea, însă este încurajat de persoanele din jurul lui să-și atingă scopul călătoriei, apoi să se întoarcă în oază. Ascultând de sfaturile apropiațiilor, Santiago își continuă drumul spre Piramide. Acolo, descoperă cu adevărat locul unde se găsește comoara visată: înapoi pe câmpiile Andauziei, așa că se întoarce în Spania pentru a-și găsi bogăția. El își ține promisiunea de a se întoarce la Fatima după atingerea Legendei Personale.
    Prin această operă, Paulo Coelho îndeamnă cititorul să-și urmeze Legenda Personală, indiferent de difilcultățile ei, deoarece, asemenea lui Santiago, vor obține nu numai bogații materiale, ci și spirituale, cum ar fi: înțelepciunea, curajul și dragostea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine,Raluca. "Alchimistul" dezvolta tema "Aventura,calatorie",iar Paulo Coelho indeamna cititorul sa-si urmeze Legenda Personala deoarece vom obtine si bogatii spirituale ca intelepciunea,curajul si dragostea ,nu mai bogatii materiale.
      In drumul sau,Santiago intalneste multe obstacole pe care trebuie sa le infrunte pentru ca nu merita sa fugim de propriul nostru destin.
      M-a impresionat momentul in care Santiago se inarmeaza cu multa rabdare,ambitie,mult curaj si porneste in calatoria spre piramide. Acesta se maturizeaza si cunoaste adevaratele sensuri ale vietii. Invata sa iubeasca,sa calatoreasca si mai ales sa nu renunte niciodata la visurile sale.
      Mesajul acestei carti este foarte simplu,tot ce avem de facut in viata este sa nu fugim de propriul nostru destin. Trebuie sa ne realizam visele,sa ne ascultam glasul inimii si sa traim viata pe calea noastra. Nu trebuie sa ne lasam influentati de gura lumii. Orice ai face vei fi judecat,asa ca nu ai decat sa traiesti dupa propriile reguli,acelea care te fac sa fii fericit.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. “Alchimistul” este o carte cu un mesaj puternic,ce ne invata sa nu ne dam batuti niciodata, indiferent de ceea ce facem . Ce mi-a placut foarte mult la “Alchimistul” ,este faptul ca fiecare om, oricat de diferiti am fi noi unii de altii, se poate regasi undeva in aceasta carte .Eu m-am regasit in faptul ca Santiago, pe tot parcursul drumului sau spre a-si implini visul, se gandea sa renunte la calatorie si sa ramana acolo unde se afla, doar pentru ca ii era bine in acel loc, fara sa se gandeasca la minunatiile ce le putea intalni daca isi continua visul. Ei bine, cartea aceasta mi-a schimbat gandirea despre viata si anume sa nu ne niciodata batuti,sa luptam mereu pentru a ajunge acolo unde ne dorim, sa tintim catre “mai mult”.
    Paulo Coelho ne prezinta povestea simpla, a unui pastor ce isi urmeaza visul.A unui om caruia nu ai este teama sa urmeze lucrurile in care crede, un om care invata sa işi asculte inima.O iubire mai fina si mai armonioasa decat tot ce am citit vreodata! Este o poveste care ne invata ca nimeni, niciodata, nu este prea marunt sau prea neputincios sa isi urmeze visul. De asemenea, este scrisa de un om care scrie pe suflete, cu maiestria si eleganta unui fluture, folosind ca hartie sufletul cititorului. Nu am citit niciodata o poveste mai fascinanta de atat!
    Recomand aceasta carte tuturor iubitorilor de aventura si celor care cred in Legendele lor Personale! STOICA MARIA-DARIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine,Daria.''Alchimistul'' este o carte pe care toti cei care iubesc aventura si care cred in legendele lor personale trebuie sa o citeasca.
      Aceasta carte a fost scrisa cu multa maiestrie si fiecare om se poate regasi in situatia lui Santiago deoarece fiecare om trebuie sa isi gaseasca legenda personala dar de asemenea sunt foarte multe obstacole in drumul nostru spre gasirea ei.Dar noi trebuie sa urmam exemplul lui Santiago,sa nu ne dam batuti si sa ne implinim visul.
      Consider ca Paulo Coelho este un scriitor foarte bun care prin aceasta opera reuseste sa ne captiveze si sa ne transmita un mesaj puternic.

      Ștergere
  3. “Alchimistul” este o poveste simbolică, copleșitoare prin simplitatea ei, o poveste ce reprezintă un imbold în a crede în visurile noastre, în a le realiza și în a ne asculta mereu inima.
    În carte ne este relatată povestea unui tânăr spaniol pe nume Santiago ce pleacă într-o călătorie spre Piramide în căutarea comorii visate . Chiar dacă trece prin multe aventuri în drumul său, Santiago reușește să ajungă la capătul Legendei sale Personale, găsind comoara chiar în locul din care a plecat.
    Am fost impresionată de această operă datorită replicilor filozofice utilizate de autor, replici ce au revoluționat gândirea multor persoane. De exemplu, prin secvența "Dumnezeu a scris în lume drumul pe care fiecare om trebuie să meargă. Trebuie numai să citești ce a scris El pentru tine”, Paulo Coelho ne-a arătat existența unui limbaj al semnelor, un limbaj care se află dincolo de cuvinte și care ne învață că totul este unul și același lucru.
    Mi-a plăcut mult și mesajul textului, care este unul idealist, fiind scos în evidență de structura "Când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră la realizarea dorinței tale”. Din aceste cuvinte ne putem da seama că singura noastră obligație este să ne realizăm destinul, pentru că doar așa vom fi fericiți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, Andreea, în ceea ce priveşte mesajul acestei opere, deoarece Paulo Coelho îi îndeamnă pe oameni să lupte pentru îndeplinirea propriului destin, luptă care va duce la fericirea noastră.
      Pe de altă parte, mesajul romanului este şi de a porni într-o călătorie, căci pe parcusul acesteia vom descoperi societăţi diferite, culturi şi civilizaţii care ne vor schimba, într-o anumită măsură, viziunea despre lume. Consider că, fiind protagonistul unei călătorii, scopul pe care îl ai este de a înmagazina cât mai multe cunoştinţe despre locurile din intinerariul tău. Cu alte cuvinte, este vorba despre bogăţiile pe care le acumulezi, fie ele materiale sau spirituale. În drumul său, tânărul Santiago găseşte comoara din visul său, dar ajunge să înţeleagă ce înseamnă iubirea adevărată, în momentul când o întâlneşte pe Fatima, precum şi înţelepciunea pe care o dobândeşte cu ajutorul Alchimistului, deoarece acesta este cel care îl îndeamnă sa asculte natura şi să facă parte din ea, dezvăluindu-i astfel secretele alchimiei.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Eu, fată de Andrei , sunt de părere ca nu este atât de rău să ai această concepţie, să crezi că la finalul acestui <> este o lumină a împlinirii deoarece în cel mai rău caz vei fii dezamăgit că nu ai găsit ce ai căutat, deşi ai făcut tot ce ai putut ca să reuşeşti , argument întărit de ideea că în cartea lui Coelho , ca Santiago să-şi atingă împlinirea a muncit foarte mult, lucru care nu iţi poate dăuna (dacă ai vrea să-mi spui că omul poate munci mult şi fără acest crez ţi-aş da dreptate, numai că având această gândire omul SIGUR are mai multă SPERANŢĂ , atingându-şi mai uşor scopul), acest crez neputând să te îndrepte spre vreo cale eronată.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  4. Dupa ce am citit cartea am ramas cu o singura impresie:e foarte frumoasa si iti face placere sa o citesti.In spatele unei povesti banale,se ascunde o intreaga filozofie,pe care nu multa lume o intelege.Santiago,protagonistul romanului are doua vise succesive ca va gasi o comoara.Acesta pleaca in cautarea comorii;va fi ajutat de-a lungul calatoriei de mai multe personajeIn final va descoperi ca,comoara a fost tot timpul sup nasul sau.
    Ceea ce transmite cartea este ca adevaratele comori sunt chiar sub ochii nostri,dar dorinta apriga de a le cauta,nu te lasa sa le observi,ca uneori e nevoie sa strabati o lume intreaga pentru a descoperi ca tot ceea ce era mai frumos,era sub ochii tai.
    Dupa ce baiatul trece prin atatea peripetii,in final a descoperit ca a strabatut drumul pentru a afla ceea ce stia deja.Totusi nu e dezamagit,ci e fericit ca datorita acestei experiente,a castigat mai mult decat averea,si aici ma refer la iubire,prietenie,experienta,maturitate si in acelasi timp si-a indeplinit dorinta pe cae o avea de mic,de a calatori si de a descoperi locuri noi.
    De altfel,el isi respecta intelegerea cu vrajitoarea si ii da acea parte din avere.
    M-a impresionat aceasta carte si o recomand tuturor prietenilor mei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deasemenea, legenda personala al lui Santiago il indeamna pe acesta sa isi indeplineasca visul, si sa-si duca pana la capat dorintele. Acesta, la sfarsitul calatoriei, nu numai ca descopera adevarata comoara, dar mai ales pe parcursul acesteia, tanarul Santiago, invata de la fiecare ceva frumos. Tanarul invata de la alchemist cum sa transforme metalul in aur, invata sa devina mai intelept, si isi da seama ca intodeauna adevarul este cel mai greu de crezut. Santiago invata de la ereti cum sa citeasca in semnele naturii. Tanarul cioban invata ca atunci cand asupra lui se abate vre-un necaz acesta trebuie sa stie sa isi adune puterile si sa treaca peste orice obstacol.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. “Alchimistul” reprezintă o aventură, o călătorie, care ne face să ne cunoaştem mai bine propriile puteri, să ne descoperim obiectivele în viaţă, să ne dăm seama de adevăratul sens al acestora şi de asemenea ne învăţă că povestiile cu comori ascunse au apus şi că e timpul să căutăm şi să preţuim adevăratele comori, care adesea se afla chiar sub nasul nostru . Pot afirma ca a trăit fiecare clipă alături de Santiago, la fel pot spune şi eu că i-am fost alături tânărului călător, care s-a lăsat îndrumat de un vis… un vis care l-a pus pe drumuri, l-a supus unor probe dificile şi demoralizante, i-a oferit dragoste, dar într-un final i-a oferit şi premiul cel mare. Însă, comoara în sine, eu consider că este tot ceea ce ne înconjoară. La fel cum Santiago şi-a găsit mult căutata comoara acasă, la fel şi noi, oamenii de rând ar trebui să fim foarte fericiţi cu ceea ce avem: familie, un loc care îi putem spune cu mâna pe inima casa, acestea sunt adevăratele comori, care trebuiesc preţuite.
    Mi-a plăcut mult ambiţia lui Santiago deoarece, în ciuda evenimentelor şi a ghinionului de care s-a izbit acesta, nici măcar nu s-a gândit să renunţe, cu excepţia momentului când s-a îndrăgostit de Fatima, aceasta reprezentând şi ea o comoara, Santiago fiind tentat să renunţe la călătoria sa şi să ducă o viaţa normală alături de dragostea lui.
    “Alchimistul” reprezintă cu adevărat o lecţie de viaţa, în care cu siguranţă se regăsesc multe persoane, printre acestea şi eu, astfel rascolindu-i filele ar trebui să rămânem cu nişte învăţături foarte importante.

    RăspundețiȘtergere
  8. Opera "Alchimistul", de "Paolo Coelho" dezvolta tema "aventura si calatorie" prin peripetiile lui Santiago care calatoreste din localitatea natala pana la piramide, unde spera sa gaseasca o comoara.
    Personajul se incadreaza in tipilogia aventurierului, fiind capabil sa lase in urma tot si sa porneasca intr-o calatorie care sa-i indeplineasca legenda personala.
    Legenda personala a personajului principal este aceea de a-si indeplini visul. El isi vinde oile si paraseste casa, sfatuit de un rege intelept, lasand totul in urma, dovedind ca el isi dorea foarte mult asta. In calatoria lui, el intalneste multe personaje care vor sa-l ajute si care vor sa-l descurajeze, dar totusi el nu se lasa batut, maturizandu-se cu timpul.
    Urmand exemplul lui Santiago, si noi am putea sa ne gasim legenda personala si sa ne indeplinim visul. Totusi legenda personala nu inseamna numai sa-ti indeplinesti visul, ci sa te bucuri de drumul parcurs pana acolo.
    In aceasta opera mai apar si elemente de suspans si neprevazut, eroul intrand in contact cu civilizatii diferite.
    Santiago este protagonistul principal si cel in care fiecare lector se poate gasi cu usurinta. Drumul lui este un model bun de respectat. Romanul acesta indeamna la calatoria si aflarea aurului din noi.
    Mi-a placut foarte mult unul dintre mesajele pe care le transmite textul, si anume acela de a ne realiza destinul pentru a fi fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alchimistul de Paulo Coelho ,după părerea mea, este o carte care o voi reţine toată viaţa din ea înţelegând că pentru a-mi atinge un scop trebuie să muncesc.O carte uşor de citit fiind scrisă folosind cuvinte lejere.
    Stilul autorului este interesant, el reuşind să te menţină captivat pe tot parcursul lecturii, aşteptând cu nerăbdare ce va urma.
    Suspansul, aventura, misterul celor scrise de Paulo Coelho s-au sfârşit cu un final spectaculos şi neaşteptat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Creația "Alchimistul" de Paulo Coelho dezvoltă tema aventură, călătorie deoarece autorul ne prezintă viața cu peripeții a lui Santiago, un tânăr cioban din Câmpiile Andaluziei. Santiago a ales să fie cioban, nu a fost obligat de părinții săi să facă acest lucru. Îi plăcea foarte mult să-și petreacă timpul cu oile, deoarece acesta le putea înțelege cât mai bine.
    Tânărul ciobănaș a ales să își urmeze visul și să călătorească spre piramide, unde avea să găsească o comoară. În drumul său spre piramide, Santiago a înecrcat să își îndeplinească Legenda Personală, ajutând mai mulți oameni.
    Ajuns în oaza Al-Fayoum, a întâlnit-o pe Fatima: o femeie a deșertului. Din cauza Fatimei, Santiago a fost pe punctul de a-și încheia călătoria. Alchimistul” reprezintă cu adevărat o lecţie de viaţa, în care cu siguranţă se regăsesc multe persoane.

    RăspundețiȘtergere
  11. Consider ca "Alchimistul" de Paulo Coelho este o carte de aventura ce are la baza o calatorie care incepe ca un joc, fiind inspirata de visul eroului principal, Santiago, dar care se termina ca un drum al inițierii și al formării.
    In primul rand,Santiago,care era un tanar oier ce isi iubea oile mai mult decat orice pe lume , se lasa purtat de instinct, crezand in visele lui despre o comoara. El pleaca in cautarea ei ca un copil, iar actiunile pe parcursul calatoriei(ii sunt furati banii inca de la inceput si este nevoit sa munceasca la magazinul proprietarului de cristale pentru a economisii bani si pentru a-si continua aventura), il determina pe acesta sa devina un barbat.
    In al doilea rand, putem asocia acestei carti doua sintagme importante:"Fiecare clipa de cautare este o clipa de regasire..." care se refera la evolutia eroului ; "Totul în viaţă este numai semne. Universul este creat într-o singură limbă pe care toată lumea o înţelege, dar acum a uitat-o…"care se refera la intelepciunea lui Santiago de a-si asculta instinctul si inima,pornind intr-o aventura de neuitat.
    In concluzie,cartea este deosebită prin felul specific al lui Coelho de a o umaniza si copleșitoare prin simplitatea ei. Această poveste uimitoare a tânărului Santiago este ca un imbold în a crede în visele noastre, în a le realiza şi în a ne asculta mereu inima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut felul in care Alin a descris calatoria initiatica a tanarului Santiago , eu consider ca nimic din ceea ce intalneste baiatul in drumul sau , nu este intamplator . Eu sustin faptul ca aceasta "legenda personala" pe care oierul o urmeaza, il face pe el sa experimenteze intamplari si sentimente noi, menite sa il transforme pe acesta intr-un adevarat barbat.
      Consider opera lui Paulo Coelho , una extraordinara si "plina de seva" , intrucat autorul reuseste sa abordeze un subiect original si de la un simplu om si oile sale , el sa dezvolte o calatorie cat se poate de captivanta , drumul parcurs de tanar nefiind o simpla cale , ci un drum al initierii si al formarii pe care doar daca esti tare si sigur de propriile forte, vei ajunge sa il termini.
      Imi place foarte mult opera "Alchimistul " si o consider una din cartile pe care toti cititorii de varsta mea ar trebui sa o citeasca , deoarece aici te poti regasi intru totul , de la ganduri pe care ni le punem in minte si avem dubii in realizarea lor , pana la greutatea de a lua decizia cea buna iontotdeauna .

      Ștergere
  12. Vreau să-i mulțumesc foarte mult DR Dawn acuna pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut divorțul din cauza micii neînțelegeri în care am avut-o În ultimele luni, nu mi-am dorit niciodată asta. pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o asociere în comun și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietena mea mi-a povestit despre DR DAWN ACUNA și despre cum a ajutat-o ​​cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să-și completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce am contactat-o. , mi s-a spus ce sa fac si cand urma sa incep sa vad rezultatul, am facut cum mi-a spus DR DAWN ACUNA si dupa cateva zile m-a sunat sotul meu si a inceput sa-si ceara scuze si totul a fost un vis pentru mine si traim cu totii. din nou fericiți împreună datorită DR DAWN ACUNA. Contactați-o astăzi ajutor prin.
    *Dacă vrei liniște în casa ta.
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
    *Dacă vrei o căsnicie frumoasă.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei o vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să vă îndepliniți dorințele.
    Si etc,
    Scrie-i Whatsapp: {+2348032246310}
    E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

    RăspundețiȘtergere