Postări populare

vineri, 30 mai 2014

"Jocul lui Ender" de Orson Scott Card


13 comentarii:

  1. "Jocul lui Ender" de Orson Scott Card este un roman science fiction.
    In primul rand , aceasta carte m-a impresionat prin viziunea originala a autorului fata de un razboi intre oameni si gandaci. Un razboi ce putea fi evitat , daca ar fi existat un mijloc de comunicare intre cele doua specii. Gandacii nu stiau ca oamenii pot gandi si ca sunt la fel ca ei. Cum au realizat acest lucru , ei nu i-au mai atacat , dar oamenii nu au avut cum sa stie. Lipsa de comunicare a adus la moartea unei specii intregi si a multor oamenii.
    In al doilea rand , viata mai multor copii a fost distrusa. Ender a fost singurul care a reusit sa castige tot timpul , intelegand ca trebuie sa schimbe ceva daca vrea sa invinga. Acesta i-a invins pe gandacii , fara sa stie ce face , crezand ca este un simplu antrenament. Personajul acesta m-a impresionat prin vointa si dorinta de a nu deveni un simplu ucigas ca fratelui , Peter.
    In concluzie , opera lui Orson Scott Card ne invata ce inseamna sacrificiul pentru aproapele tau si ca poti deveni cel mai bun chiar daca nu ai varsta potrivita sau experienta necesara. STOICA MARIA DARIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, Daria, în ceea ce priveşte efectul negativ al lipsei de comunicare dintre cele două specii. Dar cum oamenii nu ştiau că poate exista o cale de a comunica cu gândacii, au decis să lupte împotriva lor cu toate forţele. În acest scop au creat o Şcoală de Luptă, menită să antreneze copiii cu abilităţi speciale, pentru ca aceştia să fie capabili sa lupte împotriva forţelor extraterestre, dar şi să conducă întreaga Flotă Internaţională.
      Destinul l-a făcut pe Ender să ajungă la comanda Flotei, dar nu înainte de a deveni cel mai bun luptător din şcoală. El nici măcar nu ştia că a condus armata oamenilor, decât după terminarea războiului. Aflând ce dezastru a comis, el va fi marcat toată viaţa sa, rămânând mereu cu un sentiment de vinovăţie în suflet.
      Consider că acest roman este foarte complex şi ascunde multe lecţii de viaţă, cu privire la ce deczii trebuie să luăm în viaţă şi la cum să trecem peste momentele grele care apar în calea noastră. Recomand "Jocul lui Ender" tuturor, deoarece este o carte plină de suspans, care îmbină jocul cu fantasticul şi are acţiune la fiecare pas.

      Ștergere
  2. "Jocul lui Ender" de Orson Scott Card este un roman science fiction.
    In primul rand , aceasta carte m-a impresionat prin viziunea originala a autorului fata de un razboi intre oameni si gandaci. Un razboi ce putea fi evitat , daca ar fi existat un mijloc de comunicare intre cele doua specii. Gandacii nu stiau ca oamenii pot gandi si ca sunt la fel ca ei. Cum au realizat acest lucru , ei nu i-au mai atacat , dar oamenii nu au avut cum sa stie. Lipsa de comunicare a adus la moartea unei specii intregi si a multor oamenii.
    In al doilea rand , viata mai multor copii a fost distrusa. Ender a fost singurul care a reusit sa castige tot timpul , intelegand ca trebuie sa schimbe ceva daca vrea sa invinga. Acesta i-a invins pe gandacii , fara sa stie ce face , crezand ca este un simplu antrenament. Personajul acesta m-a impresionat prin vointa si dorinta de a nu deveni un simplu ucigas ca fratelui , Peter.
    In concluzie , opera lui Orson Scott Card ne invata ce inseamna sacrificiul pentru aproapele tau si ca poti deveni cel mai bun chiar daca nu ai varsta potrivita sau experienta necesara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit ce ai scris , dar acolo unde ai spus ca "acest razboi putea fi evitat", eu cred ca ei au procedat bine , deoarece as cum "gandaci" ne-au atacat o data acuma de ce nu ar face-o ? Ei au atacat primi, am reusit sa supravietuim, iar dupa ce ne-am dezvoltat tehnologia era inevitabil ca noi, pamantenii sa nu ripostam asupra lor. Este corect faptul ca daca s-ar fi putut comunica cu ei nu s-ar fi ajuns la asta, dar totusi ce a fost facut nu se poate da inapoi.
      Acolo unde ai precizat ca viata unor copii a fost distrusa, eu nu cred asta ... poate ei s-au inrolat la aceasta academie ca asa au dorit, cum zice si la inceputul romanului , nu este obligatoriu inrolarea... deci eu cred ca acei copii s-au dus de buna vointa, dar prin distrugerea copilarie te referi la antrenamentele dure si exagerate .. aici ai dreptate , dar stii cum se zice daca faci asa ceva trebuie sa o faci din placere .

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu parerea ta, Alin, lispa comunicarii este un factor important in inceperea razboiului dintre cele doua lumi, insa, spunand acest lucru punem vina la jumatate. In opinia mea, atat gandacii cat si oamenii credeau despre rasa cealalta ca sunt doar entitati fara gandire, oamenii ii asociau cu simplii gandaci de pe pamant pe care ii poti strivi cu usurinta fara sa opuna rezistenta. Pe de alta parte, gandacii au realizat ca oamenii nu sunt fiinte simple si lipsite de inteligenta/comunicare, asa ca ei au incetat atacurile. Din pacate, in urma actiunilor acestor doua rase, concluzia mea este ca gandacii, aparent mult sub capabilitatea oamenilor, au aratat mai multa compasiune si "umanitate" decat acestia.
      Probabil daca Ender ar fi stiut ca gandacii s-au retras initial si ca nu ar mai fi continuat atacurile, ar fi facut ceva pentru a inceta razboiul pentru ca el era singurul care putea sa il castige, insa,acesta era doar un copil, si desi singurul capabil, nu se putea opune intregii flote umane, care l-ar fi aruncat probabil in uitare pentru incercarea de a dezerta.

      Ștergere
    3. Si eu sunt de acord cu parerea Alexandrionului ,insa Mihai a punctat foarte bine faptul ca atat oamenii cat si gandacii,se considerau reciproc niste simple fiinte fara gandire.Partea cea mai trista este ca,chiar daca gandacii au incetat atacurile,Ender fiind atat de atras de acel joc,nu s-a putut gandi decat la modalitati prin care a-i putea infrage.Cu ajutorul gandirii ingenioase a baiatului,o intreaga specie a fost distrusa si numerosi soldati ucisi,fara ca baiatul sa fie constient de acest lucru.

      Ștergere
    4. Sunt de acord cu tine, Alin. Probabil că dacă între cele două rase exista ocale de comunicare, războiul putea fi evitat și nu ar mai fi fost pierderi atât de mari. În privința lui Ender, dacă el a procedat așa în timpul unui antrenament, mai mult ca sigur ar fi făcut același lucru și în timpul războiului, pentru că pentru acest lucru s-a pregătit.
      Bineînțeles, dacă Ender ar fi știut că gândacii s-au retras nu i-ar mai fi atacat fără motiv , doar pentru a-i distruge.

      Ștergere
  3. "Jocul lui Ender" de Orson Scott este un roman sciencs fiction.
    In primul rand, acest roman m-a impresionat prin originalitatea lui de a pune in evidenta cretivitatea si inteligenta unor copii care nu si-au dezvoltat inca atat de bine simturile de soldati, fiind recrutati de la o varsta foarte frageda.Ender , personajul principal , este un baiat foarte tanar pentru rolul de soldat, iar superiorii vazandu-i potentialul sau , l-au explorat reusind astfel sa invinga o rasa care ameninta pamantul de mult timp, totul petrecandu-se sub forma unui joc foarte bine realizat.
    In al doilea rand, romanul prezinta multe actiuni la care nu te astepti , cum ar fi ca un baiat la o varsta atat de frageda da dovada de atata dexteritate incat ii uimeste si pe cei de la conducere obligandu-i pe cei "mari" sa il fac liderul echipei rosii .
    In concluzie , recomand tuturor acest roman deoarece este fascinant , captivant si exista si filmul dupa seria de romane , astfel incat puteti face o paralela intre roman si film , vazand astfel diferenta intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Jocul lui Ender este un roman science fiction al scriitorului american Orson Scott Card.[1] La originea cărții stă povestirea "Jocul lui Ender", publicată în numărul din august 1977 al revistei Analog Science Fiction and Fact.Povestea începe în momentul în care Ender devine comandant al Armatei Dragon în cadrul Școlii de Luptă, o instituție menită să transforme copiii în comandanți militari capabili să lupte în următorul război interstelar împotriva unui inamic nespecificat. Armatele sunt formate din elevi care luptă în condiții de gravitație zero, fiind împărțite în plutoane. Datorită geniului de conducător al lui Ender, Armata Dragon ajunge să domine competiția, în ciuda tentativelor profesorilor de a le pune piedici. După a nouăsprezecea victorie consecutivă, Ender este anunțat că Armata lui va fi desființată, foștii săi șefi de pluton fiind promovați la statulul de comandant, în timp ce el urmează să fie transferat la Școala de Comandă pentru a trece la nivelul următor de pregătire.
    Acolo, veteranul Maezr Rackham îl învață să folosească un simulator de bătălii spațiale. În cele din urmă, mulți dintre foștii săi șefi de pluton sunt aduși din nou sub comanda sa. Odată familiarizați cu simulatorul, ei încep să se lupte cu un inamic controlat de calculator. Echipa lui Ender învinge continuu, distrugând în cele din urmă o planetă pe care părea să o protejeze flota inamică.
    După terminarea bătăliei, Maezr îl informează pe Ender că toate bătăliile au fost de fapt reale, ordinele copiilor fiind transmise flotei actuale, ajutând-o să distrugă planeta de baștină a inamicului și punând capăt războiului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Jocul lui Ender de Orson Scott Card m-a impresionat prin faptun că nu şti ce urmează, şi cu fiecare pagină citită acţiunea este mai incitantă, apărând şi ieşind la iveala noi minciuni si viclenii.
    Totul începe în secolul XXll , secol în care Terra este suprapopulată ,iar familiile n-au voie decat la doi copii.Ender (terţul) ajunge a se îndoi de propria lui umanitate,iar într-un moment de disperare cedează în faţa insultelor de discriminare aduse asupra terţilor.Ender intuieşte că în personalitatea lui sunt două fiinţe una rea,agresivă ca fratele lui,Peter, şi una bună şi blajină ca sora lui,Valentine.
    Mi-a plăcut această carte şi pentru că îţi trezeşte curiozităţi,fiind nerăbdător să afli finalul.
    Finalul este unu apocaliptic,atât pentru Ender(acesta fiind zdrobit de minciunile comandanţilor care l-au făcut să nimicească rasa formicilor ) cât şi pentru formici.Ender ,totuşi, în toată această dezamăgire a sa are o revelaţie şi îşi dă seama cum îşi poate repara greşeala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Jocul lui Ender de Orson Scott Card este un roman science fiction foarte captivant în care este prezentată aventura trăită de Ender Wiggin la comanda unei nave spațiale de război.
    În primul rând, pe mine m-a impresionat originalitatea prin care autorul a prezentat marele război dintre gândaci și oameni. Acest război putea fi evitat dacă exista o cale de comunicare între cele două specii. Ender a purtat lupta cu gândacii crezând că a fost doar un antrenament, nu că ar fi putut distruge o întreagă specie.
    După terminarea bătăliei, Maezr îl informează pe Ender că toate bătăliile au fost de fapt reale, ordinele copiilor fiind transmise flotei actuale, ajutând-o să distrugă planeta de baștină a inamicului și punând capăt războiului.
    În concluzie, romanul "Jocul lui Ender" de Orson Scott Card ne învață că fiecare decizie pe care o luăm trebuie să fie gândită foarte bine, pentru că aceasta va putea avea consecințe ireparabile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau să-i mulțumesc foarte mult DR Dawn acuna pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut divorțul din cauza micii neînțelegeri în care am avut-o În ultimele luni, nu mi-am dorit niciodată asta. pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o asociere în comun și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietena mea mi-a povestit despre DR DAWN ACUNA și despre cum a ajutat-o ​​cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să-și completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce am contactat-o. , mi s-a spus ce sa fac si cand urma sa incep sa vad rezultatul, am facut cum mi-a spus DR DAWN ACUNA si dupa cateva zile m-a sunat sotul meu si a inceput sa-si ceara scuze si totul a fost un vis pentru mine si traim cu totii. din nou fericiți împreună datorită DR DAWN ACUNA. Contactați-o astăzi ajutor prin.
    *Dacă vrei liniște în casa ta.
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
    *Dacă vrei o căsnicie frumoasă.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei o vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să vă îndepliniți dorințele.
    Si etc,
    Scrie-i Whatsapp: {+2348032246310}
    E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

    RăspundețiȘtergere